1000 Miles Adventure

Zpět na přehled

Tento závod založil Honza Kopka. Sám zjistil, že extrémní závody napříč kontinenty jsou to největší dobrodružství a tak se rozhodl zprostředkovat takové zážitky i dalším. Závodníci na trase projíždí nejkrásnějšími horami bývalého Československa a tak za neskutečnou dřinu jsou zároveň odměněni úžasnou přírodou a panoramaty.

O závodu

  • Délka je cca 1 000 mil napříč Česko-Slovenskem. Variantou je i kratší verze závodu, která je dlouhá přibližně 500 mil.
  • Závod je otevřen pro bikery, běžce, chodce, koloběžkáře a všechny, kteří se pohybují vlastní silou.
  • Stanoven je pouze start a cíl a trasa přírodou, kterou musí závodníci dodržet. Kdy a kde spí, kdy jedou, co jedí, je jen na nich. Cílená podpora je zakázána.
  • Oproti Americe, Aljašce, Austrálii či Asii jsou v Evropě možnosti týkající se velkých prostor a odloučenosti omezené, nicméně účastníkům i tak závod přinese velkou dávku dobrodružství, nenadálých příhod a nového poznání. Sledující veřejnosti pak při detailním „přímém“ přenosu na těchto stránkách přinese intenzivní zážitek trvající 7–27 dní.

Motto

„Dílčí osobní vítězství, dosažení svého vlastního cíle, sebepřekonání, nabytí sebedůvěry, pocit pokory, úcta k soupeři i přírodě, poznání i sebepoznání, strach i euforie, radost i bolest… a hlavně velké dobrodružství!“